Biff med sidfläsklindade gröna bönor och ädelostsmör

Biff med ädelostsmör

Foto: Robin Karlsson

Det är något så himla härligt med kombinationen rökt sidfläsk och ädelost. Båda två har smaker som är salta och lite funky liksom, så man skulle kunna tro att det blir för mycket, men icke!

Tillsammans med lite haricot vert och en biff (och eventuellt någon typ av potatis) blir det en riktigt härlig och lite lyxig rätt, utan att för den sakens skull bli arbetsam eller tidskrävande.

Perfekt en fredag eller lördag med ett gott glas rött till!


Biff med sidfläsklindade gröna bönor och ädelostsmör

4 personer
Aktiv tid: 30 minuter
Total tid: 1 timme

Ingredienser:

  • 100 g blåmögelost
  • 50 g smör
  • 4 biffar, cirka 150 g styck
  • 300 g bönor
  • 8 skivor sidfläsk
  1. Låt både smör och blåmögelost stå framme i rumstemperatur så de mjuknar någon timme eller så innan du ska sätta igång. Rör ihop med en gaffel och ställ i kylen till servering.
  2. Salta biffarna rikligt runt om i minst 40 minuter innan stekning.
  3. Trimma ändarna på bönorna och blanchera i välsaltat kokande vatten i cirka en minut. Häll av och spola med kallt vatten tills de är helt svala.
  4. Ta cirka en åttondel av bönorna och linda in dem i en skiva rökt sidfläsk. Placera på bakplåtspapper på en plåt och upprepa med resten av bönorna. Ställ i ugn på 225 grader i cirka 15 minuter. Vänd efter cirka 10 minuter så de får färg runt om.
  5. Torka biffarna helt torra på ytan med lite hushållspapper. Stek dem i lite matolja i rykande het panna tills du har en bra stekyta och önskad grad av genomstekning.
  6. Skeda ädelostsmöret på biffarna och servera med de sidfläsklindade bönorna och exempelvis gratinerat potatismos.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.