Lättlagat: Räkor i tomat- och paprikaröra med bröd

Räkor i tomat- och paprikaröra

Foto: Robin Karlsson

Förhållandet mellan arbetsinsats och resultat i den här rätten är verkligen maximalt: den är otroligt lätt och snabbt att laga till, och det blir väldigt, väldigt gott. Enkla smaker – räkor, tomat, paprika, fetaost – och enkel tillagning. En perfekt rätt att svänga ihop under en varm sensommarkväll och avnjuta på uteplatsen eller balkongen med en nära vän över ett glas vin.


Räkor i tomat- och paprikaröra med bröd

2 personer
30 minuter

Ingredienser:

  • Cirka 500 g räkor med skal
  • 1 stor röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 1 msk torkad oregano
  • 1/2 paket fetaost
  • 6–8 skivor rustikt vitt bröd
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  1. Skala räkorna. Dela paprikan och ta bort stam och kärnor och strimla paprikan i cirka 0,5 centimeter tjocka skivor. Skala löken, dela den från rot till topp och skiva sedan i cirka 0,5 centimeter tjocka skivor från rot till topp. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem så tunt du kan. Mixa tomaterna mer eller mindre släta med stavmixer eller blender.
  2. Sätt en stekpanna med lite olivolja i på medelhög värme. Stek paprika och lök tills det fått lite färg och mjuknat, cirka 5 minuter. Tillsätt oregano och vitlök och stek i 30 sekunder, tillsätt sedan tomaterna tillsammans med en hyfsad nypa salt och lite färskmald svartpeppar. Låt koka ihop i cirka 8 minuter.
  3. Skiva under tiden brödet och stek i en stekpanna på medelvärme med lite olivolja tills gyllenbruna på båda sidor. Lägg i korg eller på fat och täck med en handduk till servering.
  4. När paprikaröran kokat i cirka 8 minuter tillsätter du räkorna samt smular ner fetaosten. Låt bli steka under omrörning tills genomvarmt, cirka 1 minut. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
  5. Servera röran med brödet och ett glas iskallt vitt vin.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.