Lättlagat: Salsiccia med sötsur paprikaröra

Salsiccia med sötsur paprikaröra

Foto: Robin Karlsson

Italiensk korv med sötsur paprika och lök är en italiensk-amerikansk rätt. Den kallas vanligen för sausage and peppers och serveras vanligen med pasta (då ofta tillsammans med tomatsås) eller i bröd.

Jag tycker att det är en helt briljant smörgåsfyllning, så det är oftast så äter det. Det är så simpelt verkligen: korv, paprika, lök, lite vinäger, lite socker, lite salt och peppar, i bröd. Men så gott det blir.

Med risk för att vara övertydlig här så vill jag bara påpeka att kvaliteten på korven givetvis är helt avgörande för resultatet. Jag rekommenderar någon färskkorv av bra märke, och oftast – inte alltid, men oftast – får man vad man betalar för när det gäller korv, så om du har möjlighet är det säkrast att sträcka sig efter de lite dyrare varianterna.

Det behöver så klart inte vara salsiccia, eller ens italiensk korv över huvud taget, men just salsiccia passar fantastiskt bra tycker jag.

Om du serverar i bröd är det helt upp till dig vilket slags bröd du väljer, så klart. Jag föredrar ljust, ganska mjukt bröd, så oftast blir det någon form av småfralla. Då brukar jag dela korvarna både på längden och bredden innan jag fyller bröden med dem, men har man någon typ av baguette-liknande bröd kan man gott slänga i korven hel.


Salsiccia med sötsur paprikaröra

4 portioner
25 minuter

Ingredienser:

 • 1 röd paprika
 • 1 grön paprika
 • 1–2 gula lökar
 • 4 st salsiccia eller annan fin korv
 • 1 msk äppelcidervinäger
 • 1 msk socker
 • Salt och peppar
 • Eventuellt lite hackad persilja

Servera med:

 • Nåt supergott bröd
 1. Ta bort stjälk, kärnhus och de vita delarna från paprikorna och skala löken. Strimla paprika och lök ganska tunt, cirka 0,5 cm breda strimlor.
 2. Stek korven i en stor stekpanna med höga kanter på medelhög värme i lite olivolja tills väl brynt runt om och genomstekt, cirka 8 minuter. För över till ett fat.
 3. Tillsätt paprika och lök till pannan och stek tills mer eller mindre helt mjuk och ganska brynt, cirka 8 minuter.
 4. Tillsätt äppelcidervinäger, socker, salt och peppar och rör runt. För tillbaka korven till pannan och låt det hela puttra ihop lite samtidigt som korven värms på. Smaka av och justera med mer salt, peppar, vinäger eller socker vid behov.
 5. Servera i bröd, eventuellt med lite hackad persilja på toppen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.