Lättlagat: Rostbiffsmörgås med pepparrot och cornichoner

Rostbiffsmörgås med pepparrot och cornichoner

Foto: Robin Karlsson

Det blir ju nästan lite fånigt att kalla det här för recept – rubriken, Rostbiffsmörgås med pepparrot och cornichoner, är ju i princip allt man behöver veta – men oavsett vilket så blir det här väldigt, väldigt gott, i all sin enkelhet.

Vill du spexa till det lite, exempelvis för att att imponera på gäster, kan du göra egen rostbiff! Det är faktiskt väldigt enkelt – det är ugnen som gör grovjobbet.

Som avslutning vill jag bara rekommendera att du verkligen följer instruktionerna i steg 2 och ser till att det blir lite luft mellan rostbiffskivorna på mackan. Det blir verkligen mycket trevligare att äta på så vis, tro mig!


Rostbiffsmörgås med pepparrot och cornichoner

1 smörgås
5 minuter

Ingredienser:

  • 4–8 skivor rostbiff, gärna hemgjord
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk riven pepparrot (burk eller tub går bra)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 handfull cornichoner
  • 2 skivor rejält bröd
  1. Klicka ut 1 msk majonnäs på vardera bröd, placera sedan pepparrot på ena brödet och dijonsenap på det andra och bred ut det i ett jämnt lager tillsammans med majonnäsen.
  2. Drapera över rostbiff på ena brödet så det blir lite luft mellan rostbiffskivorna (eller rulla ihop rostbiffen och lägg på rullarna).
  3. Dela cornichonerna på längden och lägg på rostbiffen.
  4. Täck med den andra brödskivan och servera, gärna med en kall öl till.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.