Lättlagat: Rostbiffsmörgås med pepparrot och cornichoner
Det blir ju nästan lite fånigt att kalla det här för recept – rubriken, Rostbiffsmörgås med pepparrot och cornichoner, är ju i princip allt man behöver veta – men oavsett vilket så blir det här väldigt, väldigt gott, i all sin enkelhet.
Vill du spexa till det lite, exempelvis för att att imponera på gäster, kan du göra egen rostbiff! Det är faktiskt väldigt enkelt – det är ugnen som gör grovjobbet.
Som avslutning vill jag bara rekommendera att du verkligen följer instruktionerna i steg 2 och ser till att det blir lite luft mellan rostbiffskivorna på mackan. Det blir verkligen mycket trevligare att äta på så vis, tro mig!
Rostbiffsmörgås med pepparrot och cornichoner
1 smörgås
5 minuter
Ingredienser:
- 4–8 skivor rostbiff, gärna hemgjord
- 2 msk majonnäs
- 1 msk riven pepparrot (burk eller tub går bra)
- 1 tsk dijonsenap
- 1 handfull cornichoner
- 2 skivor rejält bröd
- Klicka ut 1 msk majonnäs på vardera bröd, placera sedan pepparrot på ena brödet och dijonsenap på det andra och bred ut det i ett jämnt lager tillsammans med majonnäsen.
- Drapera över rostbiff på ena brödet så det blir lite luft mellan rostbiffskivorna (eller rulla ihop rostbiffen och lägg på rullarna).
- Dela cornichonerna på längden och lägg på rostbiffen.
- Täck med den andra brödskivan och servera, gärna med en kall öl till.