
En riktigt god ost- och broccolisoppa som smakar rejält av både ost och broccoli – hur gott som helst, och en perfekt ursäkt att få äta ostsås med sked!
Foto: Robin Karlsson
Kikärtscurry är en perfekt vardagsrätt för i stort sett alla, eftersom det är både lätt- och snabblagat, billigt, och vegetariskt (uteslut smöret om du vill göra rätten vegansk). Dessutom är det väldigt gott och lämpligt att laga lite extra mycket av eftersom det också passar perfekt i matlådan dagen efter!
Jag använder både vanligt currypulver och thaicurrypasta i receptet, eftersom currypastor generellt håller väldigt hög kvalitet och i och med att currypastan är färskt istället för torkad kompletterar det smakerna i currypulvret väldigt väl och ger hela rätten lite mer djup.
Själv har jag en hel rad currypulver hemma i hyllan och jag brukar använda en blandning av flera stycken, för att ge ytterligare djup till rätten, men har du bara ett helt vanligt gult currypulver räcker det gott och väl om du kombinerar det med currypasta.
Det går givetvis bra att att skicka i andra grönsaker än kikärtor och blomkål i grytan – broccoli, potatis, vitkål, paprika, ärtor och gröna bönor är ganska vanliga – men ibland gillar jag enkelheten i att ha ett fåtal huvudingredienser. Men det är så klart upp till var och en!
4 personer
30 minuter
Ingredienser: