Kyckling i gräddig curry

Kyckling i gräddig curry

Foto: Robin Karlsson

Det är någonting med curry som är så magiskt värmande verkligen. Det behöver inte ens vara starkt, utan bara själva aromen blir liksom som en stor kram som värmer och tröstar och mjukar upp hela ens varelse. Helt oslagbart vissa dagar.

Själva receptet är väldigt enkelt och rättframt och det mesta går att anpassa efter eget huvud. Jag använde helt vanlig gul curry, för det var det jag var sugen på, men har man en annan favoritcurry blir det nog ännu bättre.

Det går att göra samma rätt fast med bröstfiléer istället för lårfiléer, men det rekommenderas inte. Lårfiléer är perfekt för den här typen av gryta verkligen.


Kyckling i gräddig curry

4 personer
50 minuter

Ingredienser:

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 stora morötter
  • 4 selleristjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk curry (valfri sort)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • Salt och peppar
  • 1 msk soja
  • 1 tsk fisksås
  1. Skär kycklingen i grova tärningar. Bered grönsakerna: tärna löken, skär moroten i halva slantar, skiva sellerin och finhacka vitlöken.
  2. Stek kycklingen på hög värme i lite olja tills väl brynt. Tillsätt grönsakerna och stek vidare under omrörning i några minuter tills löken blivit lite mjuk och genomskinlig. Tillsätt curry och mjöl och rör runt så allt fördelas jämt.
  3. Tillsätt grädde och mjölk och rör så mjölet löser sig i vätskan. Tillsätt en hyfsad nypa salt, lite peppar, sojan och fisksåsen och låt koka upp och sedan sjuda tills allt är genomkokt, cirka 25 minuter.
  4. Smaka av och justera med mer curry, salt, peppar, soja eller fisksås och servera över nykokt ris.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.