Lättlagat: Fläskkotletter med bönröra och tapenade

Fläskkotletter med bönröra och tapenade

Foto: Robin Karlsson

Fläskkotletter kan vara så himla gott verkligen om de tillagas på rätt sätt, så läs gärna detta inlägg först där jag förklarar lite mer ingående hur man lyckas med sina fläskkotletter. Har man bara koll på lite grundläggande tips så är detta en perfekt rätt att laga mitt i veckan för det är faktiskt förhållandevis enkelt och snabbt gjort!


Fläskkotletter med bönröra och tapenade

2 personer
Aktiv tid: 30 minuter
Total tid: 1 timme

Ingredienser:

  • 2 tjocka fläskkotletter (cirka 350 g styck)
Bönröra:
  • 1 paket stora vita bönor (konserverade)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk hackad persilja
  • Olivolja
  • Salt och peppar
Tapenade:
  • 1 näve svarta och/eller gröna oliver (urkärnade)
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 1 rågad msk kapris
  • 4 sardellfiléer (spanska eller italienska)
  • 1 schalottenlök
  1. Salta fläskkotletterna noggrant runt om och låt stå i minst 40 minuter (upp till ett dygn).
  2. Tapenade: Hacka alla ingredienser för hand eller i matberedare tills du har en halvgrov röra (finhacka löken lite extra om du hackar för hand).
  3. Bönröra: Stek lök och vitlök i lite olivolja i en kastrull på medelvärme tills genomskinlig men utan att det tar färg, cirka 5 minuter. Häll av bönorna och tillsätt tillsammans med resten av ingredienserna till kastrullen och stek under omrörning tills genomvarmt. Smaka av med citron, olivolja, salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Torka köttet torrt med hushållspapper och stek i bokstavligen rykande het panna (helst i gjutjärn) i lite matolja tills du har fin stekyta på båda sidor (och en innertemperatur på 55 grader om du använder sticktermometer), cirka 5 minuter totalt.
  5. Lägg köttet åt sidan och täck löst med folie och låt stå i fem minuter.
  6. Servera.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.