Lättlagat: Tunnbrödrulle med rökt viltkött, rostad lök och dill

Tunnbrödrulle med rökt viltkött, rostad lök och dill

Foto: Robin Karlsson

Tunnbrödrulle är en förtjusande enkel och smarrig rätt som passar perfekt på sommaren som lunch eller enklare middag.

Vilket kött du vill använda är helt upp till dig; på bilden är det en blandning av rökt ren och rökt hjort, men lite vad som helst i den stilen lär funka utmärkt (även t.ex. rostbiff blir nog jättegott, men lite annorlunda bara).

Det finns ett par olika sorters tunnbröd på marknaden, och jag rekommenderar att du köper de största du hittar, och gärna att de är halvcirkelformade. Det blir nämligen betydligt enklare att få ihop en stabil rulle på så sätt. Har du lite mindre bröd är det bättre att du fyller dem lite snålt och gör 2 per person istället.

Om du har köpt – eller för all del, bakat – halvcirkelformade tunnbröd går du tillväga så här: Placera tunnbrödet framför dig på tallriken eller skärbrädan med den runda sidan mot dig. Placera sedan potatis, kött och övrigt i en sträng i mitten från toppen och ned till ett par centimeter från botten. Sedan viker du in ett par centimeter av den runda delen så den täcker botten på innehållet, sedan viker du in sidorna på brödet, och vips så har du en tunnbrödrulle att vara stolt över.

Har du annat slags bröd får du vika fritt efter bästa förmåga.

Lycka till!


Tunnbrödrulle med rökt viltkött, rostad lök och dill

4 personer
25 minuter

Ingredienser:

  • Cirka 12 potatisar
  • 650–700 g rökt viltkött (eller t.ex. rostbiff), tunt skivat
  • 4 stora tunnbröd (gärna halvcirkelformade) eller 8 mindre

Övrigt:

  • 4 saltgurkor, skivade på längden
  • Lite rostad lök
  • Lite färsk dill
  • Lite gräddfil
  1. Skala potatisen, placera i en kastrull och täck med vatten och tillsätt en rejäl nypa salt. Koka upp och låt småkoka tills helt genomkokt, cirka 15 minuter.
  2. Placera tunnbröden på en stor tallrik eller en skärbräda. Mosa ut några potatisar en gaffel, täck med en hyfsad mängd skivat kött, några bitar saltgurka, lite rostad lök, några klickar gräddfil och lite dill, och vik ihop tunnbrödet till en rulle.
  3. Ät!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.