Lättlagat: Tunnbrödrulle med rökt fisk och dillsås

Tunnbrödrulle med rökt fisk och dillsås

Foto: Robin Karlsson

Tunnbrödrulle med rökt fisk och dillsås är en förtjusande enkel och smarrig rätt som passar perfekt på sommaren som lunch eller enklare middag.

Vilken fisk du vill använda är helt upp till dig; på bilden är det böckling, men rökt makrill och varmrökt lax är också väldigt gott, och såsen passar till alla sorters fisk.

Det finns ett par olika sorters tunnbröd på marknaden, och jag rekommenderar att du köper de största du hittar, och gärna att de är halvcirkelformade. Det blir nämligen betydligt enklare att få ihop en stabil rulle på så sätt.

Om du har köpt – eller för all del, bakat – halvcirkelformade tunnbröd går du tillväga så här: Placera tunnbrödet framför dig på tallriken eller skärbrädan med den runda sidan mot dig. Placera sedan potatis, fisk och sås i en sträng i mitten från toppen och ned till ett par centimeter från botten. Sedan viker du in ett par centimeter av den runda delen så den täcker botten på innehållet, sedan viker du in sidorna på brödet, och vips så har du en tunnbrödrulle att vara stolt över.

Har du annat slags bröd får du vika fritt efter bästa förmåga.

Lycka till!


Tunnbrödrulle med rökt fisk och dillsås

4 personer
25 minuter

Ingredienser:

 • Cirka 12 potatisar
 • 650–700 g rökt fisk
 • 4 stora tunnbröd (gärna halvcirkelformade)

Sås:

 • 1,5 sked majo
 • 1,5 sked gräddfil
 • 2 tsk hackad dill (fryst går bra)
 • Salt och peppar
 1. Skala potatisen, placera i en kastrull och täck med vatten och tillsätt en rejäl nypa salt. Koka upp och låt småkoka tills helt genomkokt, cirka 15 minuter.
 2. Bered fisken genom att plocka bort sånt du inte vill äta, t.ex. skinn och större ben. Blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
 3. Placera tunnbröden på en stor tallrik eller en skärbräda. Mosa ut några potatisar en gaffel, täck med några bitar fisk, ringla över lite sås, och vik ihop tunnbrödet till en rulle.
 4. Ät!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.