Lättlagat: Hemgjord snabbkebab

Hemgjord snabbkebab

Foto: Robin Karlsson

Hemgjord snabbkebab ligger på ungefär samma svårighetsgrad som tacos, dvs det enda man måste göra är att steka lite kött med kryddor samt skära lite grönsaker och lägga upp i skålar tillsammans med andra tillbehör. Dödsenkelt med andra ord!

Du kan använda i princip vilket kött du vill – nöt, fläsk, lamm, fågel, det är helt upp till dig – det viktiga är bara att du skär det i riktigt tunna strimlor (tänk renskav).

Tips: På ICA-butiken där jag oftast handlar säljer de ibland restbitar av olika charkprodukter, t.ex. kantbitar av exempelvis rostbiff där skivorna inte blev tillräckligt snygga för att säljas på vanligt vis, och det är verkligen perfekt till en sån här rätt för där är köttet redan skivat väldigt tunt, så då är det bara att hacka igenom det och steka på!


Hemgjord snabbkebab

20 minuter

Ingredienser:

  • Cirka 150 g rostbiff eller annat kött per person
  • Spiskummin
  • Paprikapulver
  • Lökpulver
  • Vitlökspulver
  • Svartpeppar
  • Nån typ av chilipulver eller annan stark kryddblandning (kan uteslutas)
  • Matolja

Tillbehörsförslag:

  • Plattbröd eller pitabröd
  • Sallad
  • Tomat
  • Ajvar relish
  • Tzatziki
  • Lök
  • Libanesisk inlagd gurka
  • Bladpersilja
  • Feferoni
  • Fetaost
  1. Skär köttet så fint du förmår/orkar, det optimala är något i stil med renskav.
  2. Stek köttet i matolja tills ganska krispigt, tillsätt kryddor och blanda runt.
  3. Plocka ihop kebaben med tillbehören i brödet och ät.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.