Lättlagat: Kycklingmacka med coleslaw

Kycklingmacka med coleslaw och saltgurka

Foto: Robin Karlsson

Ibland är det lite svårt att dra gränsen mellan smörgås och hamburgare. Eller alltså, egentligen är det ju jättelätt för en hamburgare är en stekt färsbiff mellan två halvor av ett runt bröd, men skapelsen ni ser här skulle man på nåt sätt ändå vilja kalla hamburgare – lite grann i alla fall. Men det tänker jag alltså inte göra, utan jag bestämde mig för att det är en kycklingmacka (men för övrigt, en hamburgare är väl en slags macka egentligen? Nåväl).

Enklare recept finns ju knappt i alla fall, utan det är i princip bara att skaffa ingredienserna och trycka in dem i ett bröd. Färdiggrillad kyckling är perfekt i ett sånt här sammanhang, och jag skulle absolut inte skämmas för att köpa färdig coleslaw heller, men det är ju faktiskt väldigt mycket godare med hemgjord så jag har inkluderat en länk till mitt recept på coleslaw (och det tar ju bara ett par minuter att svänga ihop faktiskt).


Kycklingmacka med coleslaw och saltgurka

6 personer
15 minuter

Ingredienser:

  • 1 grillad kyckling
  • 1–2 satser coleslaw
  • Saltgurka
  • Tomat
  • 6 st bröd
  1. Plocka allt kött från kycklingen. Gör coleslaw. Skiva saltgurka och tomat.
  2. Fyll bröden med kyckling, coleslaw, saltgurka och tomat.
  3. Ät.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.