Lättlagat: Hjortkorv, brysselkål och jordärtskockor

Hjortkorv, brysselkål och jordsärtskockor

Foto: Robin Karlsson

En av världens enklaste rätter, framför allt om man bara ska laga till en eller två personer. Bara förbereda brysselkål och jordärtskockor och skicka in alltsammans i ugnen! Så steker man ett ägg medan det går klart i ugnen, och vips så är det middagsdags!

Det här behöver knappast skrivas ut, men givetvis kan man använda exakt vilken slags korv man vill. Jag råkar bara tycka att hjortkorv går så himla bra ihop med brysselkål och jordärtskockor.


Hjortkorv, brysselkål och jordärtskockor

1 person
20 minuter

Ingredienser per person:

  • 10 st brysselkål (cirka 120 g orensad vikt)
  • 5 st jordärtskockor (cirka 100 g)
  • 1 hjortkorv
  • 1 ägg
  1. Förvärm en folieklädd plåt i ugnen på högsta värme.
  2. Rensa och halvera brysselkålen, tvätta och kvarta eller halvera (beroende på storlek) jordärtskockorna.
  3. Ta ut plåten och ringla lite matolja över. För över grönsaker och korv till plåten, salta och peppra över grönsakerna, och ställ in plåten i ugnen igen. Låt stå i 8–12 minuter eller tills grönsakerna har fått rejält med färg men är knappt genomstekta och korven fått fin färg.
  4. Servera med ett stekt ägg.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.