Lättlagat: Carbonara med färsk italiensk korv och grönkål

Carbonara med italiensk korv och grönkål

Foto: Robin Karlsson

Carbonara är en så himla trevlig och enkel vardagsrätt som jag ganska ofta faller tillbaka på mitt i veckan när det är lite jäktigt. Denna variant innehåller färsk italienskt korv och grönkål – obeskrivligt smaskigt verkligen!

Klicka här för att läsa lite mer om mina tankar om carbonara, eller gå direkt på receptet här nedan. Mängderna i receptet är angivna per person, av den enkla anledningen att jag oftast lagar carbonara till 1 eller 2 personer.


Carbonara med färsk italienskt korv och grönkål

20 minuter

Ingredienser, per person:

  • Cirka 100 g pasta (okokt vikt)
  • 2–3 stjälkar grönkål
  • 1 fin italiensk korv (färsk, t.ex. salsiccia)
  • Olivolja att steka i
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 1 msk grädde
  • 1 näve finriven parmesan
  • Svartpeppar
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av när den är al dente men spara en kopp av pastavattnet.
  2. Riv bladen av grönkålen och strimla grovt. Skiva vitlöken så tunt du kan. Ta skinnet av korven och hacka upp innehållet.
  3. Riv parmesanen och rör ihop med äggula och grädde i en liten kopp.
  4. Stek korvköttet i lite olivolja på medelvärme i en stor stekpannan med höga rundade kanter, och hacka upp köttet lite medan du steker. När korvköttet har fått fin stekyta tillsätter du grönkålen och steker vidare ett par minuter tills den har fått lite stekyta. Tillsätt vitlöken och stek i cirka 1 minut, tills den precis börjar ta färg.
  5. När steket är klart tar du pannan från värmen och tillsätter den avrunna pastan. Skaka runt innehållet, och när det slutar fräsa tillsätter du parmesanblandningen och cirka 1 dl pastavatten och skakar och kastar runt innehållet i pannan tills en fin sås har bildats och täcker pastan i ett tunt lager. Späd med mer pastavatten om det behövs.
  6. Häll upp på tallrik och mal svartpeppar över och ät genast.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.