Panpizza från American Take Away

American Pan Pizza

Alla foton: Robin Karlsson

American Take Away är så vitt jag vet det enda stället i Uppsala förutom Pizza Hut som verkligen pushar panpizzor. Många pizzerior har panpizza på menyn, men hos American Take Away står de liksom i centrum, och det är därför jag var intresserad av att testa just deras version. En riktigt god panpizza tycker jag kan vara helt himmelsk, och de jag har ätit på vanliga pizzerior i Uppsala har varit en stor besvikelse.

American Pan Pizza

Jag antar att det som gör American Take Away ”amerikanskt” är att inredningen är helt baserat på kitschig americana och att de serverar panpizzor, för i övrigt är det som vilken pizzeria som helst: vanliga pizzor, kebab, några grillrätter, några pastarätter och några sallader (och även tacobuffé under lunchen).

Vi beställde två panpizzor, en med skinka och champinjoner och en med pepperonikorv och paprika. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är så mycket men ändå så lite som är rätt med de här pizzorna.

American Pan Pizza

Brödet har fin hålstruktur, fluffiga kanter, lagom tjock botten och är välgräddat – men ändå är det nåt som fattas. Det är liksom lite torrt och hårt. Tomatsåsen är väl ”god”, men mer på ett intellektuellt plan än ett emotionellt. När jag känner efter tänker jag ”tomatigt, bra örtkryddor, lagom salt”, men ändå blir det slutgiltiga intrycket ett oengagerat ”eh”.

American Pan Pizza

Osten är det inga större fel på. Den har smält ut fint och har bra färg. Den smakar kanske inte jättemycket, men vilken pizzaost gör det? Svampen smakar riktigt bra, men skinkan – som för övrigt ser otroligt god ut – smakar väldigt lite.  Pepperonikorven har riktigt bra smak, men de små skivorna kupar sig inte tillräcklig och bär därmed inte på en utsökt daggdroppe pepperonifett (eller ”det flytande röda guldet” som jag brukar kalla det).

Av någon anledning valde de gul paprika till pepperonipizzan. Grön hade jag accepterat och röd hade varit perfekt, men gul? Väx upp, American Take Away, väx upp.

American Pan Pizza

Båda pizzorna lider också av något som är lite svårt att sätta fingret på. Det smakar lite som om det ligger ett lager okryddad béchamelsås gömt någonstans mellan osten och tomatsåsen. Det smakar liksom lite krämigt och vitt och lamt.

American Take Away har en riktigt bra chans att göra bra panpizzor här, men de slarvar bort det någonstans. Tråkigt, och jag hoppas (men tvivlar) på bättring. Nu när Uppsala har fått sin första Pizza Hut finns det knappast någon anledning att köpa panpizza från American Take Away.


Adress
Årstagatan 6
754 34 UPPSALA

Kontakt
018-250060 eller 018-256560
americantakeaway.net

ÖPPETTIDER:
Mån–fre 10–22
Lör–sön 11–22

LUNCH:
Mån–fre 10–14

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.