Indisk hämtmat från Indian Kitchen

Indisk hämtmat från Indian Kitchen

Foto: Robin Karlsson

Indian Kitchen har funnits åtminstone sedan jag flyttade till Uppsala 2007, så med tanke på omsättningen på restauranger här i stan verkar de ju göra nånting rätt.

Vid detta tillfälle beställde vi en Lamb Karahi och en Chicken Tikka Biryani. De kostade 142 kronor vardera, vilket får sägas vara ett ganska rättvisande pris vad gäller övriga menyn. Till detta beställde vi också ett naanbröd (26 kr), och det följde med en yoghurtsås till kycklingrätten och en låda ris till lammrätten.

Det första som slår en när man packar upp sina folielådor är att det är rejäla portioner, som garanterat räcker till två matlådor utöver en middag för två. Vidare ser det förhållandevis fräscht ut för att vara mat i folielåda. Färgerna är pigga, det doftar otroligt gott, och rätterna är garnerade med koriander och ingefärsstickor respektive tomat och gurka. Även naanbrödet har hållit formen under de 20 minuter som passerat sedan vi fick påsen i handen; det är fortfarande varmt och frasigt i kanterna.

Lamb Karahi, 142 kr: Rätten är klassad som medium hot, och det är nog en ganska rättvis beskrivning. Gillar man stark mat är nog det här rätt lagom. Lammet är mört (och rikligt) och själva grytan smakar väldigt bra, väldigt indiskt. De små ingefärsstickorna som dekorerar rätten visar sig vara mer än ögongodis – de ger en pigghet och fräschör till den annars ganska murriga grytan. Grytor har ju en tendens att ha en ganska slät smakprofil, och lite färsk ingefära och koriander ger helt klart lite välkomna toppar i smakkurvan.

Chicken Tikka Biryani, 142 kr: Den här typen av rätter har jag normalt lite svårt för eftersom de består i huvudsak av ris, men jag tänkte att jag skulle ge det en chans ändå. Tyvärr lyckades denna tikka biryani inte imponera. Smakerna var det väl inget större fel på – det är kryddigt och indiskt och kycklingen var mör och relativt smakrik – men dessa smaker försvinner liksom bland allt ris. Rekommenderas inte, om du inte älskar ris.

Naanbröd, 26 kr: Jag äter helst indiskt med naanbröd snarare än med ris, och det här naanbrödet får klart godkänt. Det tappar ju en del under färden och varmhållningen i folie, men det smakar ändå väldigt bra och har behållt en del av frasigheten och är lätt värt 23 kronor om man frågar mig.

Ris: Riset smakar indiskt ris, varken mer eller mindre. Det är helt klart ingen fel på det, det är lagom al dente och ganska aromatiskt, men det vinner nog inga priser. Det är dock helt klart ett plus att man inte behöver beställa ris separat, utan att det ingår till de rätter som i sig inte innehåller något ris.

Helhet: Väldigt positivt, och jag skulle gärna köpa hämtmat härifrån igen. Vi fick maten på 10–15 minuter, vilket jag är helt ok med. Priset (båda rätter kostade 142 kr vardera) är väl inget att hurra över, men man får ändå mycket för pengarna i och med att det smakade väldigt bra, höll formen hela vägen hem, och lätt räcker till en lunch dagen efter.

Ps. Varken Lamb Karahi eller Chicken Tikka Biryani smakade sämre till lunch dagen efter. Bonuspoäng!


Adress
Kungsgatan 25
753 32 Uppsala

Kontakt
018-12 60 71
indiankitchen.se

ÖPPETTIDER:
Mån–fre: 17–22
Lör–sön: 13–22

LUNCH:
Mån–fre: 11–14

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.