
En riktigt god nudelsoppa är verkligen inte det lättaste att få tag på i Sverige, men som tur är går det utmärkt att göra själv!
Foto: Robin Karlsson
En fräsch sommarsallad är ibland allt man vill ha – och orkar laga – när värmen slår till och man vill tillbringa så lite tid som möjligt i köket, och helst inte ens slå på spisen.
Men det behöver inte bli trist för det! Denna räksallad med fänkål och kapris är både god och mättande, och kombinationen räkor, fänkål och kapris är verkligen fantastisk.
När du köper fänkål ska du leta efter en som har så mycket ”dill” kvar som möjligt – de där gröna, fransiga bladen högst upp. Fänkålsdillen har jättefin smak verkligen och är perfekt att toppa en sån här sallad med.
För att verkligen få den här salladen att lysa bör du använda mandolin för att skiva fänkålen och rädisorna. Det går att göra för hand, om du är duktig och har en riktigt vass kniv, men det är klart bättre och enklare att använda en mandolin. En bra mandolin behöver inte vara dyr alls, t.ex. den här för 249 kr är ett riktigt bra alternativ, så gör dig själv en tjänst och skaffa en.
2 hungriga personer
20 minuter
Ingredienser:
Vinägrett: