Caesarmacka från Familjens Deli

Familjens Deli

Alla foton: Robin Karlsson

Familjens Deli är en liten familjeägd deli i Luthagen i Uppsala som tidigare hette Drottningens Deli och i första hand tillreder smörgåsar, sallader och soppor på beställning.  Den lilla mysiga lokalen på Geijersgatan har en handfull sittplatser och jag gissar att de flesta som handlar där tar maten med sig.

Familjens Deli

Menyn består av ett tiotal smörgåsar, ungefär lika många sallader samt veckans soppa. Förutom detta ordnar Familjens också med catering som smörgåstårtor, pajer, bufféer med mera på beställning, och har även en ”fredagsmyskasse” som man kan beställa senast onsdag och hämta ut fredag.

Familjens Deli

De flesta ingredienser är från lokala producenter runt om och i Uppland, exempelvis Triller Mat och Bröd, Nelins, Musko rökeri, Väddö Gårdsmejeriei, med flera.

Vid mitt senaste besök provade jag en smörgås som kallas Josabeth och i princip är en caesarsallad med kyckling och bacon i form av en stor, matig macka. Alla mackor går att få som hela eller halva (70/55 kr) på mörkt eller ljust bröd, och en halv räcker gott och väl som lunch för undertecknad men en hel ger ju mer macka för pengarna.

Caesarsmörgås på Familjens Deli

Jag har varken provat sallader eller soppor än, men om mackan är något att gå efter så är de troligen väldigt fräscha med intressanta ingredienser, prisvärda och mättande.

Fortsätt så, Familjens!


Adress

Geijersgatan 34
752 26 Uppsala

Kontakt
018-10 29 55
familjensdeli.se
info@familjensdeli.se

ÖPPETTIDER:
Måndag-fredag: 10.30–16.00
(Förbeställning från kl 09.00)

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Torbjörn skriver:

    Fantastiskt gott och trevlig ägarinna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.