Inlagd chili

Inlagd chili

Foto: Robin Karlsson

Om man odlar chili själv – vilket är väldigt kul i och med att det är enkelt,  användbart och ser vackert ut på fönsterbrädan –  är det väldigt bra att lära sig göra inläggningar, för det är rätt sällan man faktiskt smäller i sig all chili medan den är mogen men inte övermogen, och det här är ett perfekt recept på inläggning om du är nybörjare eftersom det är kanske världens enklaste: 4 ingredienser, minimalt arbete och klart på tio minuter.

Du kan tillsätta kryddor och örter om du vill, men det är verkligen inte nödvändigt. Ett lagerblad eller två, lite timjan eller oregano, några vitlöksklyftor, hela svartpepparkorn – vilket som, inget alls, alltihop eller nåt helt annat, det är upp till dig!


Inlagd chili

Valfri mängd
10 minuter

  • Hel eller skivad chili
  • Vitvinsvinäger
  • Salt
  • Socker
  • Eventuellt andra kryddor
  1. Skölj chilin. Skiva den om du vill. Skölj efter att du har skivat om du vill ta bort lite av hettan.
  2. Lägg i kastrull och täck med vinäger, strö över lite salt och lite socker och koka upp.
  3. Låt sjuda nån minut, ta av plattan, häll över i en ren glasburk, sätt på locket och vänd burken uppochner för att desinficera locket.
  4. Låt svalna uppochner, förvara sedan i kyl eller skafferi. Hållbarhet: Länge.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.