Kronärtskocksröra

Foto: Robin Karlsson
Kronärtskocksröra är så obeskrivligt gott verkligen, och kan användas på precis samma sätt som vit böndipp med rostad vitlök och rosmarin, vilket jag beskrev så här:
En böndipp är helt fantastiskt gott i alla möjliga sammanhang – som ett inslag i en buffé, som ett enkelt tilltugg tillsammans med lite bröd eller kex, man kan breda det på en smörgås, ha som tillbehör till grillat – möjligheterna är oändliga.
Precis samma sak gäller för kronärtskocksröra, och alltså, det är verkligen så sablarns gott så jag måste verkligen insistera på att ni som läser detta provar det!
Kronärtskocksröra
1 mindre skål
10 minuter
Ingredienser:
- 1 burk konserverade kronärtskocksbottnar i saltlag (ca 210 g efter avrinning)
- 1-2 vitlöksklyftor (finrivna eller pressade)
- Olivolja 0,5 dl
- Citronsaft 1 msk
- Salt och peppar
- Låt kronärtskocksbottnarna rinna av i durkslag, dela dem i mindre bitar, och blanda sedan med övriga ingredienser i en matberedare eller stavmixerbägare och mixa slätt.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron.