Italiensk kebabrulle

Italiensk kebabrulle
Foto: Robin Karlsson

Ja, italiensk kebabrulle låter kanske lite knasigt, men tänk så här: grillat kött i plattbröd med grönsaker, fast kryddat med italienska smaker istället för persiska.

Låter hur gott som helst väl? Det är det. Det är supergott verkligen.


Italiensk kebabrulle

4 personer
45 minuter

Ingredienser:

Salsa:

  • 350 g riktigt fina tomater
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • Salt och peppar efter smak

Färsspett:

  • Cirka 25 g pepperonikorv
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt

Övrigt:

  • 4 stora tortillas
  • 1 huvud romansallat
  1. Sätt in ett galler i ugnen och sätt ugnen på högsta värme (eller om du använder grill: tänd grillen).
  2. Tärna tomaterna, finhacka löken, finriv eller pressa vitlöken och hacka basilikan och blanda allt med olja, vinäger, salt och peppar i en skål och ställ åt sidan.
  3. Finhacka pepperonin och blanda sedan ingredienserna till köttfärssmeten i en stor skål och rör runt noggrant med händerna eller en slev tills smeten är helt jämn och lite klibbig.
  4. Dela smeten i 4 lika delar, forma delarna till bollar och sedan till korvar och trä dem på grillspett. Platta ut korvarna på spetten lite mellan tummen och pekfingret så köttet får en lite vågig form och olja in dem försiktigt med händerna.
  5. Ta ut gallret ur ugnen, se till att alla färsspett är inoljade, och placera dem sedan på gallret och ställ in det i ugnen igen och ställ en form under spetten för att fånga upp dropp. Låt steka tills de fått fin yta på ovansidan och vänd dem sedan och låt dem få fin yta på andra sidan och bli genomstekta, cirka 15 minuter totalt (eller grilla på en grill tills fint brynta och genomstekta).
  6. Värm tortillas genom att steka dem i stekpanna på medelhög värme tills lite puffiga och med mörka fläckar på botten, cirka 20 sekunder, vänd då och stek 10 sekunder på andra sidan. Vik in brödet i en ren kökshandduk och upprepa med resten av bröden. Om dina tortillas inte är pinfärska kan du doppa dem hastigt i kallt vatten innan du steker dem.
  7. Servera färsspetten i varma tortillabröd med hela salladsblad och salsan.

Du kanske också vill läsa...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *