Lättlagat: Kycklingsallad med dragondressing

Kycklingsallad med dragondressing

Foto: Robin Karlsson

En härligt fräsch kycklingsallad med en svalkande och aromatisk dragondressing är en av mina riktiga favoriter under heta sommardagar. Minimalt arbete, inget slavande över varma spisplattor, och resultatet blir riktigt gott och mättande.


Kycklingsallad med dragondressing

4 personer
30 minuter

Ingredienser:

  • Cirka 8 kvistar dragon
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 4 msk citronsaft
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk naturell yoghurt
  • Salt och peppar
  • Köttet från 1 hel grillad kyckling (totalt cirka 500 g kött)
  • 2 huvud romansallat
  • 1 paket salladsärtor (150 g)
  • 200 g goda tomater
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  1. Börja med dressingen: Plocka bladen från dragonen, placera i en stavmixerbägare tillsammans med vitlöken, citronsaften, majonnäsen och yoghurten. Mixa till slätt och smaka av med salt och peppar. För över till serveringsskål och ställ i kylen tills vidare.
  2. Plocka köttet från kycklingen och dela det i munsbitar. Plocka isär sallatsbladen, skölj dem och snurra dem torra i en salladsslunga (eller torka dem försiktigt mellan två kökshanddukar), och skär eller riv dem sedan i grova bitar. Skär tomaterna i munsbitar. Tärna brödet i 1–2 cm stora bitar och placera i en skål.
  3. Sätt ugnen på 220 grader. Ringa cirka 2 msk olivolja över brödbitarna, strö över lite salt och peppar och blanda runt. Placera sedan i ett lager på folieklädd plåt eller i ugnsfast form och ställ in i ugnen tills gyllenbruna, cirka 7 minuter. Vänd runt dem halvvägs.
  4. Koka upp en kastrull med väl saltat vatten och koka salladsärtorna i 1 minut, häll sedan bort vattnet och skölj ärtorna under kallt vatten tills de är helt svala. Skär dem sedan i tu på snedden.
  5. Blanda kycklingbitar, sallat, tomater, salladsärtor och cirka 2/3 av krutonger i en stor skål och blanda försiktigt runt alltsammans med händerna.
  6. Servera med dressing och extra krutonger vid sidan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.