Lättlagat: Franskinspirerad plockmat

Franskinspirerad plockmat

Foto: Robin Karlsson

Lättlagat är en underdrift – eller egentligen helt osant – för hela konceptet här är att bara plocka ihop olika saker och inte lägga en enda minut på tillagning!

”Franskinspirerad plockmat” säger egentligen allt, men jag brukar tänka ungefär så här: kallskuret av olika slag, ostar, inlagda grönsaker, bröd, och vad helst du kan komma på och är sugen på.

På bilden här ovan har vi följande:

  • Baguette
  • Salta kex
  • Hjortkorv
  • Lammkorv
  • Rostbiff
  • Rökt sidfläsk i supertunna skivor
  • Mini-salami
  • Grönpepparpaté
  • Blåmögelost
  • Brie
  • Gruyère
  • Färskost med örter i burk
  • Syltlök
  • Cornichoner (ja, det stavas faktiskt så)
  • Tapenad
  • En enkel bladsallad med vinägrett
  • En flaska rött vin

Riktig helglyx med andra ord!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.