Isterband med surkål

Isterband med surkål

Foto: Robin Karlsson

Det här är så enkelt att det knappast kan kallas recept, utan snarare ett förslag eller tips bara. Gott och enkelt och förhållandevis billigt är det hur som helst, så skynda till affären nu och köp ett gäng isterband av god kvalitet och en fin burk surkål. Lägg gärna några extra kronor på isterbanden, det gör ofta rätt stor skillnad. Andersson & Tillman och Wurstmaster har riktigt bra produkter, så de köper jag ofta om de finns att tillgå.

ICAs ekologiska surkål är väldigt fin, men av nån anledning så håller den inte lika länge som annan surkål så köp den inte om du inte tänker äta upp allt någorlunda snart. De flesta andra märken håller ju en evighet, men det gör som sagt inte ICAs ekologiska. Det är dock väldigt god och prisvärd, samt ekologisk så klart, så jag köper oftast den (åtgången är ganska stadig hemma hos mig).


Isterband med surkål

Ingredienser:

  • Isterband
  • Surkål
  • Grovt bröd
  • Senap
  • Ost

Stek isterbanden på medelvärme tills de fått färg runt om och är genomvarma. Skär upp och servera med en stor hög surkål, ett gott grovt bröd, en klick fin skånsk (eller annan slags) senap, och god lagrad ost skuren i bitar. Och en kall pilsner! Skål!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.